Voordelen van cobot lassen

DWK Welding Cobot lasautomatisatie

In tijden van stijgende grondstofprijzen en een tekort aan geschoolde arbeidskrachten, is het voor bedrijven belangrijk om concurrentieel te blijven en om te blijven groeien. Vooral binnen de metaalindustrie is dit het geval. Nieuwe technologieën kunnen hier bij helpen. Het lassen met een cobot is hier een uitstekend voorbeeld van en biedt de mogelijkheid om de productiviteit te verhogen én tegelijk kosten te besparen.

Lees hieronder verder en ontdek de grootste voordelen van het lassen met een cobot!

Wat is lassen met een cobot?

Een cobot helpt je om snel en eenvoudig uw laswerken te automatiseren. Aan het einde van een robot wordt een lastoorts verbonden die vervolgens langs het voorgedefinieerde pad beweegt en met uiterste precisie last.

De robot beweegt altijd op de juiste snelheid en werkt tot op 0,1 mm nauwkeurig. Elke keer weer, indien nodig zelfs 24/7. Daarmee is er een consistente kwaliteit verzekerd.

Er zijn nog heel wat andere voordelen aan een cobot tegenover een traditionele robotcel.

De aankoop van een cobot ligt een stuk lager. Daarnaast wordt de cobot in één stuk geleverd en dus uiterst snel te installeren.

Het grootste voordeel aan een cobot is dat de operatoren aan een simpele basistraining genoeg hebben om met de cobot aan de slag te gaan. Geen gepruts met lijnen code of 100 kliks op een scherm voor hij geprogrammeerd is. Door de één-knop programmatie op de cobot zelf, kunnen lastaken in no-time ingesteld worden.

De voordelen van het lassen met een cobot.

Oplossing voor het tekort aan arbeiders in de metaalsector

Een van de grootste uitdagingen waar metaalverwerkende bedrijven momenteel mee kampen is het tekort van gekwalificeerd personeel. En het ziet er niet naar uit dat deze problemen op korte of middellange termijn zullen opgelost worden. Door gebruik te maken van lasautomatisatie kan de productie op peil gehouden worden, maar evenzeer vergroot worden zonder extra personeel aan te werven. Daarnaast kan het ook een opluchting zijn voor het huidige personeelsbestand dat zij verlost worden van zware en repetitieve laswerken en kunnen samenwerken met de geavanceerde technologie van de cobot, zonder hen daarbij te moeten omscholen.

Consistente kwaliteit en nauwkeurigheid met dank aan de las cobot

Doordat cobots extreem nauwkeurig (tot op 0.1 mm!) en repetitief kunnen werken, is een cobot zeker een aanwinst in uw bedrijf. Een cobot voert elke taak uit op identiek dezelfde wijze, hoe ervaren uw lassers ook zijn, ze worden nooit zo nauwkeurig als een cobot.

Werkt met elk type Kemppi lasbron.

De slimme COBOT software werkt met elk Kemppi lastoestel.  Hierdoor kan de operator de lasparameters van de COBOT instellen op hetzelfde type toestel waarmee ze normaal lassen en is er geen extra bijscholing nodig van uw lassers. Bijkomend voordeel is dat de lasparameters gewoon op het Kemppi lasapparaat moeten ingesteld worden en er dus geen parameters moeten worden ingegeven op de tablet van de COBOT.

Productiever werken dankzij het cobot lassen

Een cobot kan in principe 24u per dag werken zonder pauze en is nooit ziek. Dit zorgt er voor dat een cobot de perfecte oplossing is om uw productie op te schalen én uw kwaliteit te verhogen.

Minder verspilling door gebruik te maken van een cobot

Een cobot maakt geen fouten en legt elke las precies juist. Ze vermindert u het weggooien van kostbare grondstoffen en verliest u geen ‘manuren’ in de productie.

Kosten verminderen door te lassen met een cobot

Doordat de productiecapaciteit kan toenemen zonder dat de personeelskosten meestijgen, is het mogelijk een stuk goedkoper te produceren. De Return on investment van een cobot ligt meestal lager dan een jaar. Na amper één jaar levert de cobot dus al geld op en gaan de productiekosten uiteraard omlaag.

Meer info over de DWK cobot?

Ontdek het hier!
Contacteer ons

Kortrijk (zie openingsuren)
Mellestraat 253
8501 Kortrijk - Heule
België

056 29 55 08
info@dwk-welding.be

Torhout (op afspraak)
Ambachtstraat 16s
8820 Torhout
België

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08.00u - 18.00u
Zaterdag:
op afspraak
Zon- en feestdagen:
gesloten

Producten

Lastoestellen
Plasmasnijders
Laserlassen
Stiftlassen
Lashelmen
Lastafels
Cobots
Rookafzuiging
Toevoegmateriaal
Diversen

Ondersteuning

Projectondersteuning
Normeringen
Lasserskwalificatie
Niet-destructief lasonderzoek

Opleidingen

Visueel lasinspecteur

Catalogus
Over ons

DWK Welding Solutions
Kwaliteitsvolle apparatuur
Verbeter je laswerk
Ruime stockvoorraad
Eigen serviceafdeling

Nieuws
Contact