Lasrook­afzuiging

Lasrookafzuiging: bij de bron of ruimtelijk?

DWK Welding biedt professionele lasrookafzuiging aan. Zowel afzuiging bij de bron én complexe ruimtelijke afzuigingen zijn door ons ervaren en gekwalificeerd team uit te voeren.

Het is bewezen dat afzuiging bij de bron de meeste effectieve en efficiënte methode is om lasdampen op te vangen en af te voeren. Dit minimaliseert het risico dat een lasser of operator aan de gevaarlijke dampen wordt blootgesteld.
Het correct opvangen van lasdampen is mogelijk door een combinatie van een eenvoudig te positioneren dampafzuiger met een deftig ontworpen kap. De combinatie van de juiste luchtstroom en een goede positionering van de kap door de lasser, zorgt voor een veilige en schone werkomgeving.
De lasdampafzuigingsinstallaties dienen in het bijzonder voor het afzuigen van rook, maar het is ook mogelijk om dampen met olienevel af te zuigen door middel van teflon gecoate patroonfilters. Deze filters hebben een zeer lange levensduur en werktijd, ten opzichte van het oude elektrostatisch systeem.

DWK Welding verdeelt de oplossingen van Plymovent. Plymovent is een toonaangevende leverancier van producten, systemen en diensten voor de afzuiging en filtratie van vervuilde binnenlucht.

Meer informatie gewenst?

Eén van onze vertegenwoordigers neemt graag de tijd om alle mogelijkheden grondig uit de doeken te doen.

Contacteer ons

Afzuigarmen en mobiele filters

Afzuigarmen zijn de meest toegepaste oplossing voor het afzuigen van lasdampen en -rook.

Wij bieden een breed scala aan afzuigarmen met metalen buizen, kunststof buizen en flexibele slangen. De afzuigarmen zijn verkrijgbaar in maten die een verschillend werkbereik hebben en kunnen worden gebruikt op verlengarmen om het bereik te vergroten of kunnen op een rail worden geplaatst om het bereik vrijwel onbeperkt te maken.

De mobiele lasrookafzuigers zijn uitermate geschikt om gebruikt te kunnen worden in combinatie met de beschikbare afzuigarmen. Alle mobiele units bieden een verhoogde flexibiliteit. Hiermee kan op diverse werkplekken en locaties worden gelast als een vaste, stationaire installatie de klus niet kan klaren.

Ruimtelijke lasrookafzuiging

Ruimtelijke lasrookafzuiging zorgt er voor dat de concentratie lasrook onder controle wordt gehouden door één of enkele centrale punten in de hal. Het centraal filtersysteem zorgt voor een constante luchtcirculatie in uw werkplaats. Hierdoor wordt de vervuilde lucht herhaaldelijk gefilterd waardoor de lasrook- en stofdeeltjes worden opgevangen. De vervuilde lucht wordt onderaan aangezogen waarna de gefilterde, zuivere lucht op hoogte terug wordt uitgeblazen.

Hierdoor is de filtertoren in staat om een erg groot bereik te halen, waardoor er minder units nodig zijn in grotere werkplaatsen.

Bij een totaaloplossing dient er telkens een individuele oplossing gezocht te worden volgens verschillende criteria: aantal lassers, welke materialen, wat zich waar bevindt, aantal poorten, grootte van de ruimte… Zowel de engineering, volledige installatie als de ingebruikstelling wordt door DWK Welding uitgevoerd.

Afzuigkappen

Uiteraard zijn er ook omstandigheden waarbij afzuigarmen bij de bron en ruimtelijke afzuiging niet of moeilijk kan worden toegepast. Sommige systemen vereisen namelijk een uitgebreid toepassingsontwerp op de lasrookafzuiging te maximaliseren. Denk bijvoorbeeld aan robotmatig lassen, plasma- of laserlassen.

Andere afzuigingsmethoden kunnen bestaan uit afzuigtafels met afzuiging door de achterkant (backdraft) of via roosters in het werkblad (downdraft). Afzuigtafels en afzuigkappen worden dikwijls gebruikt op plaatsen waar kleine onderdelen worden gelast of waar afzuigarmen onpraktisch zijn.

Contacteer ons

Kortrijk (zie openingsuren)
Mellestraat 253
8501 Kortrijk - Heule
België

056 29 55 08
info@dwk-welding.be

Torhout (op afspraak)
Ambachtstraat 16s
8820 Torhout
België

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08.00u - 18.00u
Zaterdag:
op afspraak
Zon- en feestdagen:
gesloten

Producten

Lastoestellen
Plasmasnijders
Laserlassen
Stiftlassen
Lashelmen
Lastafels
Cobots
Rookafzuiging
Toevoegmateriaal
Diversen

Ondersteuning

Projectondersteuning
Normeringen
Lasserskwalificatie
Niet-destructief lasonderzoek

Opleidingen

Visueel lasinspecteur

Catalogus
Over ons

DWK Welding Solutions
Kwaliteitsvolle apparatuur
Verbeter je laswerk
Ruime stockvoorraad
Eigen serviceafdeling

Nieuws
Contact