Eigen service-atelier

Onderhoud, herstelling en kalibratie van lastoestellen en toortsen van alle merken!
Onderhoud en herstelling van lasapparaten

Bij DWK Welding zijn we gespecialiseerd in het onderhoud en de herstelling van alle soorten lasapparaten, plasmasnijders, lastoortsen, … in ons eigen atelier.

Het is van cruciaal belang om lasapparaten regelmatig te onderhouden om potentiële problemen te identificeren en ongeplande stilstand te voorkomen. Schoonmaken en controleren van interne en externe onderdelen vergroot de levensduur van de lastoestellen. Het is minstens even belangrijk de bedrading, kabels en slangen ook te controleren op mogelijke beschadigingen of gebreken.

Daarnaast is het controleren van slijtage of schade aan elektroden, contactpunten ook van groot belang. Versleten of beschadigde onderdelen moeten tijdig worden vervangen om de veiligheid en efficiëntie te waarborgen.

DWK Welding biedt gespecialiseerde service aan en heeft ervaren technici die vertrouwd zijn met de specifieke vereisten van verschillende lasapparaten.

Door een gespecialiseerd bedrijf zoals DWK Welding in te schakelen voor het onderhoud en herstelling van lasapparaten, kunt u profiteren van professionele diensten en expertise. Dit minimaliseert het risico op onjuiste reparaties en zorgt ervoor dat uw lasapparaten optimaal blijven presteren. Vertrouwen op een deskundig team verhoogt de levensduur en betrouwbaarheid van uw lasapparatuur, wat essentieel is voor een efficiënte metaalbewerking.

Kalibratie van lasapparaten

De kalibratie van lastoestellen is een belangrijk aspect in het onderhoud. Het zorgt ervoor dat de apparaten nauwkeuring en betrouwbaar blijven werken, en dat de uitgevoerde laswerkzaamheden voldoen aan de vereiste normen. De technici van DWK Welding zijn gespecialiseerd in het kalibreren van lastoestellen van alle merken.

Kalibratie omvat het afstellen en bijstellen van verschillende parameters, zoals stroomsterkte, spanning en lasparameters, om ervoor te zorgen dat ze overeenkomen met de gewenste specificaties. Door regelmatige kalibratie kunnen afwijkingen in de meetwaarden worden gedetecteerd en gecorrigeerd, waardoor de nauwkeurigheid van de lasresultaten wordt gewaarborgd.

Het laten uitvoeren van regelmatige kalibratie door een gespecialiseerd bedrijf zoals DWK Welding biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor de naleving van industriële normen en specificaties, waardoor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de laswerkzaamheden worden gewaarborgd. Bovendien kan een nauwkeurige kalibratie bijdragen aan het minimaliseren van lasfouten en het verbeteren van de efficiëntie van het lasproces.

Of u nu een Kemppi lasapparaat of een ander merk bezit, het is belangrijk om te investeren in regelmatige kalibratie om de prestaties en betrouwbaarheid ervan te optimaliseren.

Onderhoud, herstelling of kalibratie nodig van één van uw lastoestellen?
Wacht niet tot het probleem erger wordt en contacteer ons snel.

Contacteer ons
Contacteer ons

Kortrijk (zie openingsuren)
Mellestraat 253
8501 Kortrijk - Heule
België

056 29 55 08
info@dwk-welding.be

Torhout (op afspraak)
Ambachtstraat 16s
8820 Torhout
België

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08.00u - 18.00u
Zaterdag:
op afspraak
Zon- en feestdagen:
gesloten

Producten

Lastoestellen
Plasmasnijders
Laserlassen
Stiftlassen
Lashelmen
Lastafels
Cobots
Rookafzuiging
Toevoegmateriaal
Diversen

Ondersteuning

Projectondersteuning
Normeringen
Lasserskwalificatie
Niet-destructief lasonderzoek

Opleidingen

Visueel lasinspecteur

Catalogus
Over ons

DWK Welding Solutions
Kwaliteitsvolle apparatuur
Verbeter je laswerk
Ruime stockvoorraad
Eigen serviceafdeling

Nieuws
Contact