Niet-Destructief Onderzoek

Voorkom materiaalfalen door Niet-Destructief Onderzoek

Wanneer u zich bezighoudt met productie of het onderhouden van industrieel materiaal, dan is de materiaal- en laskwaliteit een topprioriteit. Onze efficiënte en flexibele NDO-diensten helpen u eventuele fouten en/of gebreken ontdekken in basismateriaal, producten, installaties, …

Onze NDO-inspecteurs maken gebruik van de modernste technieken om u snel en efficiënt verder te helpen in uw streven naar perfectie. Een DWK-lasinspecteur mag een NDO uitvoeren volgens zowel de Europese en Amerikaanse normen én volgens de normen voor offshore projecten. Daarnaast is DWK als eerste Belgische bedrijf gecertificeerd door de Noorse keuringsmaatschappij DNV om NDT uit te voeren op projecten met hun classificatie vereisten. Dit zijn vooral offshore en windenergie toepassingen.

Meer informatie nodig?
DWK Welding Solutions, steeds tot uw dienst!

Contacteer ons
Ultrasoon Onderzoek (UT)

Ultrasoon Onderzoek maakt het mogelijk om defecten binnen in het materiaal te vinden. Dit in tegenstelling tot onderzoeken die zich beperken tot een controle van de oppervlakte zoals Magnetisch of Penetrant Onderzoek.

Ultrasoon onderzoek geeft onder meer inzicht in de diepte, grootte, aard en oriëntatie van materiaal- of lasfouten. Daarnaast kan Ultrasoon Onderzoek ook gebruikt worden om de dikte van het materiaal, zoals bijvoorbeeld de wanddikte van pijpen, te meten.

Magnetisch Onderzoek (MT)

Bij Magnetisch Onderzoek wordt de oppervlakte-integriteit van ferromagnetische materialen gecontroleerd.

Het werkstuk wordt magnetisch gemaakt met een yoke (handjuk).
Lasfouten in en vlak onder het oppervlak veroorzaken ‘lekken’ in de magnetische fluxen. Deze worden zichtbaar door een vloeistof met kleine magnetische deeltjes aan te brengen op het werkstuk.

Het belang van magnetisch onderzoek
Penetrant Onderzoek (PT)

Penetrant Onderzoek wordt gebruikt om defecten te vinden die een open verbinding met de oppervlakte hebben. PT-onderzoek wordt hoofdzakelijk gebruikt bij non-ferro metalen. Een vloeistof met een lage viscositeit wordt op het te onderzoeken object aangebracht. Door de lage viscositeit wordt de vloeistof in de scheurtjes gezogen. Na een inwerktijd wordt de overtollige vloeistof afgespoeld waarna een ontwikkelaar de kleurstof terug uit de scheurtjes trekt waardoor deze zichtbaar worden.

Visueel Onderzoek (VT)

De naam geeft het hier helemaal weg. Visueel onderzoek gebeurt door een NDO-inspecteur door te controleren stukken visueel te beoordelen. Dit om foutjes zoals corrosie, uitlijningsfouten, beschadigingen en scheuren te ontdekken.

Meer informatie nodig?
DWK Welding Solutions, steeds tot uw dienst!

Contacteer ons
Contacteer ons

Kortrijk (zie openingsuren)
Mellestraat 253
8501 Kortrijk - Heule
België

056 29 55 08
info@dwk-welding.be

Torhout (op afspraak)
Ambachtstraat 16s
8820 Torhout
België

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08.00u - 18.00u
Zaterdag:
op afspraak
Zon- en feestdagen:
gesloten

Producten

Lastoestellen
Plasmasnijders
Laserlassen
Stiftlassen
Lashelmen
Lastafels
Cobots
Rookafzuiging
Toevoegmateriaal
Diversen

Ondersteuning

Projectondersteuning
Normeringen
Lasserskwalificatie
Niet-destructief lasonderzoek

Opleidingen

Visueel lasinspecteur

Catalogus
Over ons

DWK Welding Solutions
Kwaliteitsvolle apparatuur
Verbeter je laswerk
Ruime stockvoorraad
Eigen serviceafdeling

Nieuws
Contact