Welke lastafel kopen?

Welke lastafel kopen?

Wat mag je verwachten van een moderne lastafel en waarmee moet je rekening houden bij de aankoop? Op deze pagina bespreken we de voordelen en functionaliteiten.
Want een moderne lastafel is in niets te vergelijken met een oud model.

Wat is een lastafel?

Lastafels, ook wel opspantafels genoemd, worden gebruikt bij las- of constructiewerken en functioneren als modulaire werkbanken. De lastafel zorgt ervoor dat werkstukken nauwkeurig te bewerken zijn door ze stabiel te positioneren en/of op te spannen.

Het gebruik van een professionele lastafel brengt enorm veel tijdwinst met zich mee. Want het lassen zelf neemt gemiddeld slechts 15% van de tijd in beslag. De overige 85% van de tijd wordt besteed aan het klaarzetten, meten, corrigeren en bijstellen van het werkstuk. In die 85% van de tijd zit dus het meeste marge om tijd te winnen.

Uiteraard kan de lastafel ook gebruikt worden voor andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het opmeten van materialen, frezen, assemblage, …

Waarmee je best rekening houdt bij een lastafel kopen?

Als je op zoek bent naar een professionele lastafel, zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten om de juiste keuze te maken. Hier zijn 5 tips om je te helpen bij de aanschaf van een lastafel:

 1. Kies een lastafel met de juiste afmetingen: Het is belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de tafel en te bepalen of deze geschikt is voor de grootte van de werkstukken die je wilt lassen.
 2. Kies voor een lastafel met voldoende draagvermogen: Het is essentieel dat de tafel het gewicht van het werkstuk kan dragen om veilig te kunnen lassen. Kijk daarom goed naar het draagvermogen van de tafel.
 3. Kies voor een lastafel met geschikte accessoires: Het is belangrijk om te kiezen voor klemmen die geschikt zijn voor de grootte en vorm van het werkstuk om een stevige grip te verkrijgen tijdens het lassen. Maak een lijst en overloop even welke accessoires je hiervoor nodig zal hebben.
  Bekijk ook de voordelige opspansets die we aanbieden. Deze sets geven je meer producten voor dezelfde aankoopprijs dan wanneer je alle accessoires los zou aankopen.
 4. Kies een lastafel met de correcte gatdiameter voor jouw werkzaamheden: Lichte tot gemiddelde constructies kunnen gebruikmaken van het 16mm systeem of het 22mm systeem. Voor zwaardere constructiewerkzaamheden gebruik je best een 28mm systeem.
 5. Kies voor een lastafel van een gerenommeerd merk: Het is altijd verstandig om te kiezen voor een lastafel van een gerenommeerd merk zoals Demmeler. Dit garandeert een goede kwaliteit en betrouwbaarheid.

DWK Welding biedt een breed assortiment aan Demmeler lastafels van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Bij DWK Welding krijg je bovendien deskundig advies op maat en een uitstekende service. Neem dus gerust contact op voor meer informatie over de verschillende Demmeler lastafels en om te bepalen welke tafel het beste bij jouw behoeften past.

Waarom een moderne lastafel gebruiken?

Professionele Demmeler lastafels hebben een sublieme kwaliteit, stabiliteit en zijn uiterst precies. Hierdoor zijn ze quasi onmisbaar in een professionele werkomgeving. Daarnaast zorgen ze voor een betere productiviteit en een beter eindresultaat van het werkstuk of de constructie.

Er zijn talloze accessoires beschikbaar die je kan gebruiken op de lastafel. Denk bijvoorbeeld aan aanslagen, bouten, afstandsbalken, klemmen, hoekaanslagen, …
Maar ook de lastafel zelf kan modulair opgebouwd worden. Zo heeft Demmeler enkel voor de poten van de lastafel 8 mogelijke opties.

Door verschillende accessoires te combineren kan je het werkstuk met de grootste precisie en gemak opspannen voor een optimaal resultaat. 

Daarnaast zijn de moderne lastafels uiterst duurzaam. Bij correct gebruik heb je tientallen jaren genot van de lastafel.

Demmeler lastafels kopen, dat is Duitse premium­kwaliteit in huis halen!

De lastafels van Demmeler maken gebruik van het 3D-klemsysteem. Dit systeem van modulaire bouwstenen heeft een enorme verscheidenheid aan toepassingen en applicaties. Hierdoor kan het werkstuk gemakkelijk in de ideale positie vastgeklemd worden, dit maakt onder andere lasmallen overbodig. Ook zijn er veel uitbreidingen mogelijk. Zo kunnen opspantafels uitgebouwd worden en zelfs met elkaar verbonden worden. Bovendien zorgt de precieze schaling van het raster ervoor dat de lastafels van Demmeler een betrouwbaar meetinstrument zijn. De las- en opspantafels van Demmeler worden in drie verschillende systemen aangeboden: Het D28 systeem met gaten van 28mm, het D16 systeem met gaten van 16mm en een D22 systeem dat gaten van 22mm heeft.

De voordelen van een Demmeler lastafel
 • Extreem hoge precisie
 • Modulair: erg veel accessoires verkrijgbaar voor verschillende toepassingen
 • Veelzijdig: voor zowel kleine werkstukken als voor grote complexe constructies inzetbaar
 • Uiterst duurzaam: een lastafel gaat tientallen jaren mee
 • Extra boringen in de zijsteun zorgen voor nog meer klemmogelijkheden
 • Beschermende verzinkboren zorgen voor een optimale plaatsing van de bouten en klemmen
Ontdek onze Demmeler lastafels
Demmeler lastafels

Waarom een Demmeler lastafel kopen?

Demmeler lastafel standaardvoet
Poot met mof

De huls aan de voet voorkomt beknelling en vermindert slijtage aan de kabels en slangen van uw (las-)apparatuur.

Gepatent­eerde PPS bouten

Zelfcentrerend, vormgesloten en contactbesparend opspannen. De Demmeler PPS-spanbout maakt het mogelijk

Demmeler lastafel precisieschaal
Nauwkeurige schaal­verdeling

Asaanduiding in x- en y-richting. Elke Demmeler lastafel wordt standaard geleverd met precisieschaling.

Demmeler lastafel afgeronde boorgaten
Bescher­mende verzinkboren

Optimale plaatsing van bouten en klemmen op uw lastafel. Dit met gelijktijdige bescherming van het tafelblad tegen beschadiging door materialen.

Demmeler lastafel zijboringen
Extra boringen

Extra boringen in de zijsteun van uw Demmeler lastafel zorgen voor nog meer klemmogelijkheden.

Contacteer ons

Kortrijk (zie openingsuren)
Mellestraat 253
8501 Kortrijk - Heule
België

056 29 55 08
info@dwk-welding.be

Torhout (op afspraak)
Ambachtstraat 16s
8820 Torhout
België

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08.00u - 18.00u
Zaterdag:
op afspraak
Zon- en feestdagen:
gesloten

Producten

Lastoestellen
Plasmasnijders
Laserlassen
Stiftlassen
Lashelmen
Lastafels
Cobots
Rookafzuiging
Toevoegmateriaal
Diversen

Ondersteuning

Projectondersteuning
Normeringen
Lasserskwalificatie
Niet-destructief lasonderzoek

Opleidingen

Visueel lasinspecteur

Catalogus
Over ons

DWK Welding Solutions
Kwaliteitsvolle apparatuur
Verbeter je laswerk
Ruime stockvoorraad
Eigen serviceafdeling

Nieuws
Contact