Welk plasma snijapparaat moet ik kopen?

Welke plasmasnijder heb ik nodig?

Bent u op zoek naar een plasmasnijder? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Hieronder vindt u 5 belangrijke tips die u helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Capaciteit van de plasmasnijder

Het is belangrijk om te weten welke capaciteit u nodig heeft. Denk hierbij aan de dikte van het materiaal dat u wilt snijden en de snelheid waarmee u wilt werken. Kies daarom een plasmasnijder die past bij uw specifieke behoeften.

2. Kwaliteit van de snede

De kwaliteit van de snede is van groot belang. Een goede plasma snijapparaat zorgt voor een gladde en nauwkeurige snede. Let daarom op de technologie die gebruikt wordt. Het merk Hypertherm staat bekend om zijn uitstekende Powermax reeks plasmasnijders die een hoge snijkwaliteit leveren.

3. Onderhoud

Een plasmasnijder heeft regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven werken. Let daarom op de onderhoudskosten. DWK-Welding is erkend Hypertherm verdeler en hersteller, waardoor onderhoud aan deze plasma snijapparatuur eenvoudig en snel kan worden uitgevoerd.

4. Gebruiksgemak

Een plasmasnijder moet gemakkelijk te gebruiken zijn, ook voor beginners. Let daarom op de bedieningspanelen en de beschikbare software. Hypertherm heeft bijvoorbeeld de Powermax Sync-technologie ontwikkeld, die automatisch de optimale instellingen selecteert voor de juiste snijtoepassing.

5. Prijs-kwaliteitverhouding

Een plasmasnijder is een investering, dus let op de prijs-kwaliteitverhouding. Kies niet automatisch voor de goedkoopste optie, maar kijk naar wat u krijgt voor uw geld. Hypertherm staat bekend om zijn hoogwaardige plasmacutters met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Conclusie

Bij de keuze voor een plasmasnijder is het merk Hypertherm een goede optie. Hun Powermax reeks plasma snijapparaten bieden uitstekende kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties.

Daarnaast heeft verdeelt DWK Welding ook een breed scala aan Hypertherm accessoires, waaronder snijtafels en slijtdelen. Zo kunt u uw plasmasnijder aanpassen aan uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Kortom, bij de aanschaf van een plasmasnijder is het belangrijk om te letten op de capaciteit, kwaliteit van de snede, onderhoud, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding. En als u op zoek bent naar een betrouwbare en hoogwaardige plasmasnijder, dan helpt DWK Welding u graag verder in de keuze naar het perfecte plasma snijapparaat.

Bekijk al onze plasma snijapparaten

Bescherm jezelf!

Neem zeker voldoende veiligheidsmaatregelen wanneer je aan de slag gaat met een plasmasnijder. Beschermende kleding dat je beschermt tegen vonken en spetters wordt ten zeerste aangeraden. Een lashelm of laskap is echter onmisbaar! Een lashelm beschermt je hoofd en voorkomt pijnlijke en geïrriteerde ogen.
Bekijk onze lashelmen
Contacteer ons

Kortrijk (zie openingsuren)
Mellestraat 253
8501 Kortrijk - Heule
België

056 29 55 08
info@dwk-welding.be

Torhout (op afspraak)
Ambachtstraat 16s
8820 Torhout
België

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08.00u - 18.00u
Zaterdag:
op afspraak
Zon- en feestdagen:
gesloten

Producten

Lastoestellen
Plasmasnijders
Laserlassen
Stiftlassen
Lashelmen
Lastafels
Cobots
Rookafzuiging
Toevoegmateriaal
Diversen

Ondersteuning

Projectondersteuning
Normeringen
Lasserskwalificatie
Niet-destructief lasonderzoek

Opleidingen

Visueel lasinspecteur

Catalogus
Over ons

DWK Welding Solutions
Kwaliteitsvolle apparatuur
Verbeter je laswerk
Ruime stockvoorraad
Eigen serviceafdeling

Nieuws
Contact