Lasapparaat kopen?

Vertrouw op de experten van DWK Welding

Een geschikt lastoestel kopen? 

Het selecteren van het juiste lasapparaat is een cruciale beslissing voor zowel professionals als hobbyisten die zich bezighouden met laswerkzaamheden. Een lasapparaat is immers een aanzienlijke investering en de kwaliteit van het laswerk hangt grotendeels af van de geschiktheid van het gekozen apparaat.

Hier komen de experts van DWK Welding om de hoek kijken. Onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis kan een onschatbare rol spelen bij het maken van de juiste keuze. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten bespreken waarop men moet letten bij het kopen van een lasapparaat en waarom het inschakelen van de experts van DWK Welding een verstandige zet is.

Contacteer ons
Soort laswerk: 

Voordat men een lasapparaat aanschaft, is het van essentieel belang om het beoogde type laswerk te begrijpen. Verschillende lasprocessen zoals MIG/MAG, TIG, elektrode lassen en plasma snijden vereisen verschillende soorten apparatuur. Elk proces heeft zijn eigen technische specificaties en vereisten. Een professional van DWK Welding kan de juiste vragen stellen en de behoeften van de klant volledig begrijpen, zodat het meest geschikte lasapparaat kan worden aanbevolen.

Stroomvereisten:

Verschillende lasapparaten vereisen verschillende stroombronnen. Sommige werken op standaard 220V stopcontacten, terwijl andere krachtiger machines een 380V voeding nodig hebben. Het is van cruciaal belang om te weten welke stroombronnen beschikbaar zijn op de werklocatie om te voorkomen dat er een apparaat wordt gekocht dat niet compatibel is met de beschikbare stroomvoorziening.

Dikte van het materiaal:

De dikte van het materiaal dat gelast moet worden, heeft invloed op het type lasproces dat moet worden gebruikt en de capaciteit van het lasapparaat. Verschillende processen en apparaten zijn geschikt voor verschillende materiaaldiktes. Een te klein apparaat kan leiden tot zwakke lasnaden en een gebrek aan penetratie, terwijl een te krachtig apparaat het materiaal kan oververhitten en vervormen.

Mobiel of stationair:

Moet het lasapparaat op één locatie blijven of is mobiliteit vereist? Voor stationaire toepassingen kan een groter, krachtiger apparaat geschikt zijn, terwijl voor mobiel werk een draagbaar apparaat met een geschikte stroomvoorziening noodzakelijk is. De experts van DWK Welding kunnen advies geven over de ideale mobiliteitsvereisten op basis van de beoogde toepassing.

Gemak van gebruik:

Voor zowel beginners als ervaren lassers is het gemak van gebruik van het lasapparaat een belangrijk punt. Gebruiksvriendelijke bedieningselementen, duidelijke displays en intuïtieve functies dragen allemaal bij aan een soepel lasproces.

Onderhoud en service:

Elk lasapparaat vereist periodiek onderhoud en kan vroeg of laat service nodig hebben. Het is belangrijk om apparaten te kopen van een gerenommeerde fabrikant, zoals bijvoorbeeld het Finse merk Kemppi, met een goede staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid en klantenservice. De experts van DWK Welding kunnen de klant informeren over de merken en modellen die bekend staan om hun duurzaamheid en gemakkelijke beschikbaarheid van onderdelen. Daarnaast voert DWK Welding onderhoud en service uit op alle courante merken lasapparaten en lastoortsen.

Budget:

Het budget is altijd een belangrijke factor bij de aanschaf van elk soort apparatuur. Een lasapparaat is een investering op lange termijn, en het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen prijs en prestaties. De specialisten van DWK Welding kunnen helpen bij het selecteren van een lasapparaat dat past binnen het budget van de klant, zonder concessies te doen aan kwaliteit en functionaliteit.

Expertise van DWK Welding:

Het raadplegen van experts van DWK Welding bij de aankoop van een lasapparaat biedt een onschatbare meerwaarde. De jarenlange ervaring en diepgaande kennis van verschillende lasprocessen en apparatuur stellen hen in staat om klanten te begeleiden naar de beste keuze. Ze kunnen niet alleen de technische aspecten van verschillende apparaten uitleggen, maar ook de unieke behoeften van elke klant begrijpen en vertalen naar een oplossing op maat. Of het nu gaat om het selecteren van het juiste type lasproces, het beoordelen van stroomvereisten, het begrijpen van veiligheidsnormen of het vinden van de beste balans tussen prijs en prestaties, de experts van DWK Welding kunnen de weg wijzen naar een succesvolle laservaring.

Contacteer ons

Bescherm jezelf!

Neem zeker voldoende veiligheidsmaatregelen wanneer je aan de slag gaat met een lasapparaat. Beschermende kleding dat je beschermt tegen vonken en spetters wordt ten zeerste aangeraden. Een lashelm of laskap is echter onmisbaar! Een lashelm beschermt je hoofd en voorkomt pijnlijke en geïrriteerde ogen.
Bekijk onze lashelmen
Contacteer ons

Kortrijk (zie openingsuren)
Mellestraat 253
8501 Kortrijk - Heule
België

056 29 55 08
info@dwk-welding.be

Torhout (op afspraak)
Ambachtstraat 16s
8820 Torhout
België

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08.00u - 18.00u
Zaterdag:
op afspraak
Zon- en feestdagen:
gesloten

Producten

Lastoestellen
Plasmasnijders
Laserlassen
Stiftlassen
Lashelmen
Lastafels
Cobots
Rookafzuiging
Toevoegmateriaal
Diversen

Ondersteuning

Projectondersteuning
Normeringen
Lasserskwalificatie
Niet-destructief lasonderzoek

Opleidingen

Visueel lasinspecteur

Catalogus
Over ons

DWK Welding Solutions
Kwaliteitsvolle apparatuur
Verbeter je laswerk
Ruime stockvoorraad
Eigen serviceafdeling

Nieuws
Contact