Cobot Weldspace 4.0

<< Ontdek ook onze overige Cobot lasrobots

Demmeler Cobot weldspace 4.0

Snelle en professionele instap in de geautomatiseerde lasproductie .

In de toekomst zullen de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en automatisering ook de processen in de lasproductie veranderen. Met name bij het handmatig lassen van klassieke plaatwerkonderdelen kan de nieuwe technologie, lassen met collaboratieve robots, waardevolle vakmensen verlossen van vermoeiende routinematige en repetitieve taken.

Met de COBOT WeldSpace 4.0 van DEMMELER zijn zelfs kleine en middelgrote bedrijven verzekerd van een snelle start in de geautomatiseerde en professionele lasproductie dankzij de snelle inbedrijfstelling en uiterst eenvoudige programmering. Of het nu gaat om losse onderdelen, series of kleine series met een grote verscheidenheid aan onderdelen, u bespaart tijd bij het lassen en nabewerken. De volledig uitgeruste lascel met lasrobot en lastechnologie biedt unieke modulariteit en flexibiliteit in de kleinst mogelijke ruimte met mogelijk vier werkruimten A, A1-A2 en B.

De COBOT WeldSpace 4.0 kan worden bediend en geprogrammeerd zonder laskennis.

Investeer nu in de technologie van de toekomst!
Neem contact met ons op voor meer informatie over deze intuïtieve lasrobot!

Contacteer ons
Demmeler Cobot WeldSpace 4.0

Het complete pakket voor geautomatiseerd lassen. De nieuwe DEMMELER COBOT WeldSpace 4.0 wordt geleverd met alles wat je nodig hebt.

DEMMELER COBOT WeldSpace 4.0
De meest veelzijdige lasautomatiseringsoplossing met maximale efficiëntie en uiterst eenvoudige bediening, evenals maximale bescherming van het milieu en de operator.

Maximale flexibiliteit en efficiëntie
Tot vier werkruimten Space A (optioneel A1-A2) + Space B met perfecte toegankelijkheid van alle kanten en kraanbelading voor opstelling en werkstukwisseling.

Uniek programmeer- en bedieningsconcept
Met het DWSP-concept maakt u intuïtief complexe lasprogramma’s zonder expliciete programmeerkennis.

Kraanbelading mogelijk door beweegbaar portaal 
Eenvoudig laden van de werkstukken voor opstelling en omspannen.

Demmeler Cobot WeldSpace 4.0
Standaarduitrusting
  1. Universal Robots UR e-Serie  Nieuwste collaboratieve robot UR10e met zes assen en kracht-koppelsensor boven het hoofd gemonteerd op een portaal
  2. DEMMELER WeldSpace programmeer- en bedieningsconcept Met slechts drie knoppen op de multifunctionele handgreep kan bijna alles worden geprogrammeerd
  3. DEMMELER 3D-lastafel Optioneel in alle systeemafmetingen D16, D22 of D28 van DEMMELER
  4. Centrale besturingseenheid De DWSP-gebruikersinterface leidt u stap voor stap naar perfecte lasresultaten
Optioneel
  1. Geïntegreerd en professioneel hoogwaardig lassysteem
  2. Tweeassige manipulator Modulaire tweeassige manipulator tot 500 kg laadvermogen voor professionele werkstukhantering en omtreknaadlassen met de roterende as
  3. Toortsreinigingsstation Geoptimaliseerde en betrouwbare reiniging van het gasmondstuk zorgt voor een betrouwbaar lasproces en verhoogt de systeembeschikbaarheid
Demmeler Cobot WeldSpace 4.0

Vier werkplekken met perfecte toegankelijkheid van alle kanten

De standaard shuttle-bediening tussen de SPACE A- en SPACE B-werkruimten met optionele onderverdeling van de SPACE A-werkruimte in A1 en A2 maakt instellen, opnieuw opspannen en lassen tegelijk mogelijk.

Demmeler Cobot WeldSpace 4.0
Werkruimte A

Voorzien van een DEMMELER 3D lastafel 2400 x 1200 mm naar keuze met systeem D16, D22 of D28.

De werkruimte A kan optioneel door een scheidingswand worden opgedeeld in werkruimte A1 en A2.

Demmeler Cobot WeldSpace 4.0
Werkruimte B

Afhankelijk van de vereisten kan de werkruimte B optioneel worden uitgerust met een andere DEMMELER 3D-lastafel met een maximale afmeting van 2.000 x 1.000 mm of met een tweeassige manipulator met een laadvermogen tot 500 kg. Dit maakt zeer productief lassen in vlakke positie mogelijk.

De cabines van de respectievelijke werkruimten zijn tijdens het lassen gesloten.

De COBOT.
Intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

Uniek programmeer- en bedieningsconcept van de COBOT WeldSpace 4.0
Zonder veel klikken maakt het DEMMELER WeldSpace programmeer- en bedieningsconcept (DWSP) het mogelijk om snel en eenvoudig professionele lasprogramma’s te creëren. De gebruiker heeft volledige toegang tot alle relevante functies met slechts één bedieningspaneel. Zelfs medewerkers zonder programmeerkennis kunnen de robot eenvoudig leren besturen met behulp van de drie knoppen op het handvat. Door de Free-Drive functie te activeren kan de COBOT met de hand naar de plaats worden bewogen waar gelast moet worden. Met een druk op de knop worden ook tussenliggende waypoints en secties op deze manier geprogrammeerd. Via de DEMMELER COBOT-interface kan de operator toegang krijgen tot de opgeslagen programma’s van het lasapparaat met alle belangrijke parameters en deze selecteren. De COBOT WeldSpace 4.0-besturing wordt ook geleverd met sjablonen voor geoptimaliseerde standaard lasprocessen.

De COBOT UR10e van Universal Robots
De COBOT UR10e collaboratieve robotarm heeft alles wat belangrijk is voor robotlastaken. Een royaal bereik van 1,30 m + handgreep en zaklamp, voldoende draagvermogen, onderhoudsvrije en uitgekiende techniek. De combinatie van de free-drive functie en het touch display maakt de UR10e zeer eenvoudig te bedienen en te programmeren.

Dé multifunctionele handgreep: instellingen met één druk op de knop

De multifunctionele handgreep is de interface tussen de robot en de operator. Met de knoppen op het handvat beweeg je de robot en selecteer je bepaalde
acties. Tegelijkertijd wordt u ondersteund door het DEMMELER assistentiesysteem.

Rode knop: Selectiefunctieknop tussen bewegings- en hulpmodi. Geef de las- of waypointfunctie weer.

Blauwe knop: Selectie van lassen van hechtpunten en opslaan van het volgende positiepunt.

Groene knop: 
Vrijloopknop voor het sturen van de robot.

Demmeler Cobot WeldSpace 4.0

Het DWSP-concept leidt u stap voor stap naar het perfecte lasresultaat

Het hart van de COBOT WeldSpace 4.0 is het gebruiksgemak. De software werd ontwikkeld door lasexperts en is daardoor perfect aangepast aan de robot en het lasproces.

De nieuwe manier van programmeren: door het activeren van de Free-Drive functie kan de COBOT met de hand naar de plaats worden bewogen waar het lassen moet worden gestart en gestopt. Tussenliggende waypoints en secties zijn ook geprogrammeerd. Zo maakt u met één druk op de knop professionele lasprogramma’s. 

De lasser heeft volledige toegang tot alle relevante functies van het lassysteem met slechts één bedieningspaneel en kan parameters selecteren, instellen en opslaan in de robotbesturing.

Demmeler Cobot WeldSpace 4.0

Alle COBOT- en lasparameters op één plek

De intuïtieve gebruikersinterface van het DEMMELER WeldSpace programmeer- en bedieningsconcept (DWSP) voor de bediening van de COBOTS maakt het gemakkelijk om te beginnen. Ook medewerkers zonder programmeerkennis kunnen eenvoudig leren de robot te besturen. Alle parameters die relevant zijn voor het lassen moeten worden geselecteerd, ingesteld en opgeslagen in de robotbesturing.

De beste instellingen voor stroombron, lasproces en toorts zijn altijd beschikbaar. Op de gebruikersinterface van de DWSP heeft de operator de mogelijkheid om toegang te krijgen tot laskenmerken en parameters in de jobbibliotheek.

Investeer nu in de technologie van de toekomst!
Neem contact met ons op voor meer informatie over deze intuïtieve lasrobot!

Contacteer ons
Contacteer ons

Kortrijk (zie openingsuren)
Mellestraat 253
8501 Kortrijk - Heule
België

056 29 55 08
info@dwk-welding.be

Torhout (op afspraak)
Ambachtstraat 16s
8820 Torhout
België

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08.00 - 18.00

Zaterdag:
op afspraak

Zon- en feestdagen:
gesloten

Producten

Lastoestellen
Plasmasnijders
Stiftlassen
Lashelmen
Lastafels
Cobots
Rookafzuiging
Toevoegmaterialen
Diversen

Ondersteuning

Projectondersteuning
Normeringen
Lasserskwalificatie
Niet-destructief lasonderzoek

Opleidingen

Visueel lasinspecteur

Over ons

DWK Welding Solutions
Kwaliteitsvolle apparatuur
Verbeter je laswerk
Ruime stockvoorraad
Eigen serviceafdeling

Nieuws
Contact